sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Juustokuorrutettu pinaattinen tomaattikeitto

Tällainen sattui silmiini netissä, ohje löytyy täältä. Näytti maukkaalta, hauskalta, kauniilta ja siinä oli joku juju = piti kokeilla kutakuinkin saman tien. Joten tässä meidän versio samasta reseptistä. Ei tullut yhtä kaunista, mutta oikein maukasta oli.

Tee ensin tomaattikeitto, joko oman reseptin mukaan tai näin:
Kuullota öljyssä hienonnettua sipulia (1), valkosipulia (1-2 kynttä), aurinkokuivattua tomaattia (4-5 kpl) ja yhtä laakerinlehteä. Mausta kuivatulla basilikalla ja timjamilla, myös suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää purkillinen hyvää tomaattimurskaa ja toinen purkillinen vettä. Anna muhia pienellä lämmöllä. Poista laakerinlehti. Lisää 1 tl balsamicoviinietikkaa, tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Voit sen jälkeen soseuttaa sauvasekoittimella, mutta ei mitenkään välttämätöntä.

Valmiina uuniin
Keiton muhiessa, tee pinaattisekoitus. Paketti tuoretta pinaattia, yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi hienonnettuna wokataan kevyesti oliiviöljyssä.

Rapatessa roiskuu pisaroista päätellen
Laita keitto annoskulhoihin, pinaattisekoitusta päälle ja mozzarellajuuston palasia. Kuorruta uunissa, meillä oli 10-15 minuuttia, speksit: 200 astetta, kiertoilma ja grillivastus.


Laitoin uunipellille mukaan myös oliiviöljyllä siveltyjä leivänsiivuja joiden päälle leikkasin valkosipulista ohuita siivuja = nopea tapa tehdä valkosipulileipää.

Nyt sitten funtsin että pitäisikö ostaa tuollaiset komeat annoskokoiset soppakulhot, jospa sitten minunkin tekemästäni tulisi yhtä kaunista kuin malliblogissa. Välineurheilua tämän ruoanlaittokin!?! Äh, jäänee tekemättä, keräävät vain tomua ja vievät tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti