Ilta-auringossa kuvaaminen ei aina onnistu..... |
Tee marinadi, siihen tarvitset: 2 sitruunaruohoa, 2 valkosipulikynttä, 2 limea, 1 mieto chili, 1 rkl (japanilaista) soijaa, 1 rkl sweet chili kastiketta, ½ rkl sesamöljyä. Pehmitä sitruunaruohoja esimerkiksi lihanuijalla ja pilko sen jälkeen pieniksi paloiksi. Pilko myös chili. Raasta limenkuoret ja valkosipulit. Purista limen mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää katkaravut joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia.
Tässä uupuu sekoitus ja katkaravut |
Kastikkeet:
USAssa ns coctail sauce on tavanomainen katkarapujen kanssa. Mulla ei ollut ihan aitoja aineksia Villa Sandissa (ainakin piparjuuri ja Worchesterkastike puuttuivat), mutta hyvin kelpaisi näinkin, kotitekoisena versiona. Sekoitin Heinzin chilikastiketta (ehkä desin verran), reilu rkl tomaattipyreetä, hieman sambal oelekia (½tl?) ja tilkan sitruunanmehua.
Toisena nopea valkosipulimajoneesi: sekoitin Hellmansin majoneesia ja murskattua valkosipulia. Olin tehnyt samassa kulhossa ensin coctailkastikkeen, sen myötä tähän majoneesiin tuli hieman sekä väriä ja makua siitä. Osoittautui hyväksi, joten tein samalla tavalla toisellakin kerralla.
Marinadin löysin jostain netin syövereistä. Kastikkeiden 'reseptit' oman mielikuvituksen tuotetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti