sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Grillatut katkaravut

Grillasin marinoituja kuorellisia katkarapuja alkuruoaksi kahtena lauantaina peräkkäin. Paristakin syystä. Ensiksi, koska olivat hyviä. Toiseksi, koska raaka-aineita oli jäljellä.


Ilta-auringossa kuvaaminen ei aina onnistu.....
Osta (isoja) kokonaisia, kuorellisia katkarapuja, puoli kiloa neljälle alkuruoaksi. (Siinä puolen kilon paketissa oli 42 katkarapua.) Muista ottaa ajoissa jääkaappiin sulamaan (jos siis ostit pakastettuja).

Tee marinadi, siihen tarvitset: 2 sitruunaruohoa, 2 valkosipulikynttä, 2 limea, 1 mieto chili, 1 rkl (japanilaista) soijaa, 1 rkl sweet chili kastiketta, ½ rkl sesamöljyä. Pehmitä sitruunaruohoja esimerkiksi lihanuijalla ja pilko sen jälkeen pieniksi paloiksi. Pilko myös chili. Raasta limenkuoret ja valkosipulit. Purista limen mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää katkaravut joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia.

Tässä uupuu sekoitus ja katkaravut
Grillaa kunnes katkaravut kuumentuneet ja saaneet kauniin värin. Kuori ja dippaa valkosipulimajoneesiin ja/tai amerikkalaistyyliseen coctailkastikkeeseen. (Muista kattaa pöytään kasa lautasliinoja, tämä on suttaavaa sormiruokaa.)


Kastikkeet:
USAssa ns coctail sauce on tavanomainen katkarapujen kanssa. Mulla ei ollut ihan aitoja aineksia Villa Sandissa (ainakin piparjuuri ja Worchesterkastike puuttuivat), mutta hyvin kelpaisi näinkin, kotitekoisena versiona. Sekoitin Heinzin chilikastiketta (ehkä desin verran), reilu rkl tomaattipyreetä, hieman sambal oelekia (½tl?) ja tilkan sitruunanmehua.

Toisena nopea valkosipulimajoneesi: sekoitin Hellmansin majoneesia ja murskattua valkosipulia. Olin tehnyt samassa kulhossa ensin coctailkastikkeen, sen myötä tähän majoneesiin tuli hieman sekä väriä ja makua siitä. Osoittautui hyväksi, joten tein samalla tavalla toisellakin kerralla.


Marinadin löysin jostain netin syövereistä. Kastikkeiden 'reseptit' oman mielikuvituksen tuotetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti