keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kotitekoinen näkkileipä, osa 2

Näkkileipää tein tuossa joku aika sitten. Nyt kokeilin toista reseptiä, melkoisen samantyyppistä kuitenkin. Tällä kertaa resepti tuli Fazer Amicalta.


Tässä versiossa enemmän siemeniä, Molemmat ovat hyviä, vaikka erilaisia. Tässä taikinassa oli:

  • 1½ dl kuorimattomia sesamsiemeniä
  • 1 dl kuorittuja sesamsiemeniä
  • ½ dl auringonkukkasiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2½ sl kiehuvaa vettä
  • ½ dl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy ja vesi, Laita taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä tasaiseksi. 



 Paista 140 asteisessa uunissa 1½ tuntia.




Seuraavaksi ajattelin kehittää omaa versiota näiden kahden pohjalta. Timotej ehdotti edellisen reseptin tuunaamista hippusella chiliä, pitänee testata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti