torstai 2. lokakuuta 2014

Gratinoitu hummeri

Timotejn bongaus Stockan valikoimista jatkuu. Tällä kertaa koriin päätyi hummeri. Ajattelin gratinoida. Googlasin ideoita mitä tarjota sen kanssa, 'gratinoitu hummeri ja' antoi tulokseksi shamppanja.... No, sitäkin ajattelin tarjota mutta lisukkeeksi valikoitui kuitenkin proosallinen salaatti.


Stockan kalamyyjä tarjoutui halkaisemaan otuksen, joten tällaiset puolikkaat tulivat kotiin. Poistin sisälmykset ja Timotej irrotti lihat saksista, ja niillä täytin sisälmyksien jättämän kolon.


Gratinoimiseen käytin seuraavanlaista sekoitusta: 50 gr huoneenlämpöistä voita, 2 valkosipulin kynttä, 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia, sitruunan kuorta ja mehua (n ½ sitruunaa), 1 rkl pankoa, suolaa ja mustapippuria.



Noin vartti 225 asteisessa uunissa. Nautittiin siis shamppanjan, salaatin ja rosmariinileivän kera.


Not so very much bad at all, like a Finn would say!

EDIT: Jaa, näyttää että bloggasin Timotejn tunnuksilla, mutta tuskinpa tuo haittaa lukijoita, kielihän jo kertoo kumpi meistä kirjoittaa. Maja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti