maanantai 29. syyskuuta 2014

Porkkana-inkiväärikeitto ja vähän chiliäkin



Timotejn prokkanasadosta tehtiin porkkana-inkiväärikeittoa. Valmiin annoksen päälle laitoin ranskankermaa ja paahdettuja auringonkukkasiemeniä. Hyvää oli!

Sato ei suuren suuri ollut, sopivasti yhteen keittoon kahdelle hengelle

Porkkanat kuorin ja pilkoin, kuten myös kaksi sipulia ja (ison) peukalon pään kokoisen palan inkivääriä. Kuullotin öljyssä ja siirsin kattilaan, johon myös 4-5 desiä vettä. Keitin kunnes porkkanat pehmeitä ja sitten sauvasekoittimella soseeksi.

Kuumennus, joukkoon kunnon loraus kermaa (reilu desi?) , vajaa ½tl sambal oelekia, suolaa ja mustapippuria.


Erinomainen yhdistelmä, tuo porkkana, inkivääri ja chili. Sen lisäksi ranskankermahan saa kaiken maistumaan paremmalta ja siemenet toivat rapeutta, ettei ihan vauvanmössöksi mennyt. Maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti