Timotejn prokkanasadosta tehtiin porkkana-inkiväärikeittoa. Valmiin annoksen päälle laitoin ranskankermaa ja paahdettuja auringonkukkasiemeniä. Hyvää oli!
Sato ei suuren suuri ollut, sopivasti yhteen keittoon kahdelle hengelle |
Porkkanat kuorin ja pilkoin, kuten myös kaksi sipulia ja (ison) peukalon pään kokoisen palan inkivääriä. Kuullotin öljyssä ja siirsin kattilaan, johon myös 4-5 desiä vettä. Keitin kunnes porkkanat pehmeitä ja sitten sauvasekoittimella soseeksi.
Kuumennus, joukkoon kunnon loraus kermaa (reilu desi?) , vajaa ½tl sambal oelekia, suolaa ja mustapippuria.
Erinomainen yhdistelmä, tuo porkkana, inkivääri ja chili. Sen lisäksi ranskankermahan saa kaiken maistumaan paremmalta ja siemenet toivat rapeutta, ettei ihan vauvanmössöksi mennyt. Maistui.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti