keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Punajuurihummus

Lauantain alkupalaksi ajattelin punajuurihummusta. Googlasin hetken ohjeita, mutta yhtään mielestäni oikeanlaista reseptiä ei sattunut silmiini. Sitten käänsin katseen pois näytöltä ja huomasin vieressäni kököttävän uusimman Glorian ruoka ja viini lehden, ja mitä olikaan kannessa - punajuurihummus. Alitajunta oli tehnyt tepposet, laittanut idean muhimaan ja unohtanut lähteen.


Ohejtta en tullut noudattaneeksi mittojen osalta, laitoin summamutikassa. Tässä kuitenkin Glorian resepti nille jotka mittaamisesta tykkäävät....

600 gr punajuuria
3rkl sitruunan mehua
½ dl tahinia
½ dl oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
sokeria
mustapippuria

Keitä, kuori ja piko punajuuret. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen ja sekoita tahnaksi. Jos maltat, anna vetäytyä jääkaapissa jonkun aikaa, maku syvenee. Jos et malta (nimimerkillä kokemusta on), syö heti. Me kauhottiin tahnaa sekä tumman että vaalean leivän päälle, hyvin passasi kummankin kanssa.


(Jämät sitten yksi ruokailijoista veti lusikalla suoraan suuhun muutamaa tuntia myöhemmin.)


Glorian jutussa tämä oli yhdistetty lihapulliin, pitänee joskus testata sitäkin ideaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti