sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tattirisottoa ja savustettuja ahvenia


Sunnuntai-illallinen paremmasta päästä. Tattirisotto itse (!) poimituista tateista ja itse savustettuja (toki kalastaja-Eemelin kalastamia....) ahvenia lisäksi. Niin, ja tuore timjami oli itse kasvatettua. Kovin itsekäs illallinen, siis.

Noin puolen tunnin metsässä samoaminen antoi ihan mukavan tattisadon ensikertalaisille
Kaksi kaupunkilaista ei metsään mene ihan helpolla. Nelisen vuotta sitten uskalsimme sen tehdä ensimäisten pakkasten jälkeen (jotta hirvikärpäset ja muut ötökät olisivat varmasti jo muilla mailla) ja yllätykseksemme opimme löytämään suppilovahveroita.  Tämä vuosi on kuulemma vuosisadan tattivuosi, ja niinpä mekin päätimme rohkaista mielemme ja menimme metsään. Metsään olisi tattiretkemme varmasti mennytkin ellei mökkinaapuri olisi sattunut kohdalle ja näyttänyt miltä tatit näyttävät...



 Sato siivutettiin ja laitettiin keittiön pöydälle kuivumaan.

Timotejn mielestä näyttävät omenan siivuilta
Makupalaksi paistoin voissa tatteja ja timjamin oksia. Ne laitettiin risottoa maustamaan.


Savustimme kalastaja-Eemelin ahvensaaliin.


Ja näistä sitten syntyi se sunnuntai-illallinen paremmasta päästä. Nyt sitten voikin siirtyä vatsojensa viereen lepäämään uutta viikkoa odotellessa.


2 kommenttia: