lauantai 20. syyskuuta 2014

Kaali-piparjuurisalaatti

 Kukkakaalia, parsakaalia ja piparjuurta:


Viikko sitten tehtiin kauden viimeinen veneretki Helsingin edustalla.


Sen loppupuolella kävimme Ruohonlahden kanavan rannalla olevassa Faro ravintolassa. Kätevää veneellä koska heillä on omat poijut asiakkaille.

Meidän 'Örnen' Faron poijussa
Söimme selleriä ja sientä pääruoaksi. Ihan hyvää mutta isomman vaikutuksen teki lisuke, kaali-piparjuurisalaatti. Siinä oli kukka- ja parsakaalia, sekä tietenkin piparjuurta.

Eilen tein sitten sen innoittaman suurinpiirtein samanlaista. Kukkakaali siivutettiin juustohöylällä, parsakaalin pikkomisessa käytin sekä juustohöylää että veistä. Kaaleja ei keitetä, joten siivujen on hyvä olla ohuita.

Sekoitin kastikkeeksi noin 3-4 rkl Hellmanin majoneesia, 3-4 tl raastettua piparjuurta, 1 tl punaviinietikkaa, suolaa ja mustapippuria. Kaikki aineet sekaisin ja jääkaappiin maustumaan tunniksi.


Muistuttaa hieman cole slawta. Kiva lisuke grillatulle ruoalle, hampurilaisille, hot dogille jne. Ensi kerralla enenmmän piparjuurta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti