perjantai 5. syyskuuta 2014

Heinäsorsaa kermakastikkeessa


Timotej näki Stockan herkussa tuoreita sorsia ja ehdotti niitä lauantain illalliseksi. Niinpä hän sitten osti kaksi sorsaa, joiden oletimme olevan sopiva määrä neljälle ruokailijalle. Sorsareseptejä oli netissä paljon, mutta suurinosa oli toistensa kopioita, sekä ruotsin- että suomenkieliset. Päädyin sitten varsinaiseen klassikkoon, sorsaa kermakastikkeessa.



Täytin sorsat sipulin lohkoilla. Lohkoja laitoin myös pataan sorsien viereen. Pataan meni lisäksi kourallinen timjamin oksia, loraus punaviiniä ja tietenkin suolaa ja mustapippuria.



Pinnalle vielä pekonin siivuja, sitten 150 asteisessa uunissa kunnes lintujen sisälämpötila oli 60 astetta, siihen meni parisen tuntia. Jätin linnut puoleksi tunniksi vetäytymään folioon ja siivilöin liemen.


Ruoan vaikein vaihe tuli tässä vaiheessa. Lihojen irroittaminen oli yllättävän työlästä. Timotej oli siinä minua parempi, muttei hänkään kokenut hommaa helpoksi. Siivutin lihat ja jätin odottelemaan ruokailua.


Kastikkeeseen ajattelin käyttää padassa olleen liemen, vaan sen suurustamisesta ei jostain syystä tullut mitään ja niin aloitin alusta. Kastike numero kaksi alkoi perinteisesti voilla ja vehnäjauhoilla. Kermaa lisäksi ja kun kermakastike valmis, niin maustoin sen sinihomejuustolla ja karpalohyytelöllä. Olipa hyvää, suolaisen ja makean liitto toimi tässäkin tapauksessa.


Ruoka siis maistui hyvältä (sorsa EI maistu kanalta), kastike oli erinomaista ja etelä-afrikkalainen kasvislisuke myös maukasta. Mutta, kauniiksi tuota annosta ei voi mitenkään sanoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti