lauantai 4. lokakuuta 2014

Yrteillä kuorrutettua turskaa


Loistava sunnuntain ateria: alkupalaksi siikatartaria Maalahden limpun päällä ja pääruoaksi kuorrutettua turskaa. Turskan resepti löytyi Alkon Etiketti lehdestä.


Kalan kuorrutukseen tuli: 2-3 viipaletta maalaisleipää. 3 dl hienonnettuja yrttejä (basilikaa, lehtipersiljaa, oreganoa ja ruohosipulia), 1 dl auringonkukkasiemeniä, 50 gr huoneenlämpöistä voita, suolaa ja mustapippuria. Sekoita kaikki ainekset ja hienonna sauvasekoittimella tahnaksi. Mausta kalan fileet suolalla ja mustapippurilla, laita kuorrutus päälle, Nosta jääkaappiin vartiksi. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.




Mukana uunissa muhi kirsikkatomaatteja (olivat n puoli tuntia uunissa). Tarjolla myös vokattuja ruusukaalin lehtiä (aina yhtä hyviä, nyt pannulla myös muutama pala valkosipulia, nam!). Perunalisukkeen resepti seuraa.

EDIT (taas): Jaa, näyttää että bloggasin Timotejn tunnuksilla, mutta tuskinpa tuo haittaa lukijoita, kielihän jo kertoo kumpi meistä kirjoittaa. Maja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti