sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kukkakaalia, viinirypäleitä ja cheddarjuustoa alkupalasalaatissa Ottolenghin reseptillä

Keittokirjoista kirjoittelinkin tuossa joku aika sitten, uusin lisäys hyllyssä on Ottolenghin Plenty more. Olen seurannut Ottolenghin kotisivua ja päätin että kirja pitää saada. Kirja on jatko-osa aiemmin ilmestyneeseen kasvisruokakirjaan ja samalla linjalla tämäkin. Vaikka blogista ehkä voisi toisin päätellä, kahden kesken kun ruokailemme niin lihaa näkyy lautasella todella harvoin.

Ensimmäisenä Ottolenghin resepteistä kokeiluun pääsi alkusalaatti. Meille tosin kävi niin että kun oli iso annos ja hyvän makuista, niin pääruoka jäi sitten tekemättä... (Pidämme usein tunnin-parin tauon alku- ja pääruoan välissä, joten näinkin saattaa välillä käydä.)


Raaka-aineet Ottolenghin mukaan
- yksi kukkakaali paloiteltuna (900 gr)
- 90 ml rypsiöljyä
- 2 rkl sherryviinietikkaa
- 1 tl Dijon sinappia
- 1/2 tl kirkasta hunajaa
- 30 gr rusinoita
- 40 gr hasselpähkinöitä, paahdettuna ja karkeasti pilkottuna
- 100 gr punaisia viinirypäleitä, puolikkaina ilman siemeniä
- 80 gr Cheddarjuustoa, paloiteltuna/murenneltuna
- 20 gr lehtipersiljaa pilkottuna
- suolaa ja mustapippuria

(Huomatkaa erityisesti että osaan luetella tarkat määrät, jos joku muu on tehnyt reseptin...)

Pyörittele kukkakaalin palaset puolessa öljymäärässä, jossa joukossa suolaa ja mustapippuria. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 220 asteessa n 25 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä hetken.

Uuniin menossa
Tee salaatinkastike kukkakaalien ollessa uunissa. Sekoita loput öljystä, viinietikka, sinappi, hunaja ja hippunen suolaa. Sekoita joukkoon rusinat ja anna marinoitua vähintään 10 minuuttia.


Juuri ennen tarjoilua sekoita kukkakaalit ja muut ainekset. Lisää viimeksi kastike rusinoineen. Asettele lautasille ja tarjoile. (Kuten kuvasta näkyy, laitoin persiljan ylimmäksi enkä sekoittanut sitä salaatin joukkoon.)


Hyvää ehdottomasti ja yllättävän täyttävää. Paahdetut kukkakaalit on aina hyviä ja tämä oli hyvä tapa käyttää niitä. Tämä salaatti kuuluu sarjaan tehdään toistekin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti