lauantai 12. syyskuuta 2015

Bataattiröstit ja muikunmäti - loistava pari

Lantliv Mat och Vin -lehdestä tuli tämä resepti. Raastettua, friteerattua bataattia ja muikunmätiä. Kuului ilmiselvästi sarjaan 'pakko kokeilla'.

Hyvältä sekä maistuu että näyttää
Kuori ja raasta karkealla terällä noin puolikas isosta bataatista. Sekoita joukkoon yksi kananmuna ja 1 tl suolaa.  Tee sekoituksesta 'kakkusia', jotka friteeraat runsaassa öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa.


Parisen minuuttia per puoli ja max 2-3 kerrallaan (koosta toki riippuen). Mä tein viisi aika isoa, jotka vievät hieman pitemmän ajan rapeutuakseen.


Nosta talouspaperin päälle ja friteraa loput samalla tavalla. Tee annokset. Röstin päälle hyvää (Hellmans tai kotitekoista) majoneesia, (muikun)mätiä, tilliä ja mustapippuria.



Ensi kerralla ajattelin kokeilla minikokoisia, ehkä niin että voisi syödä sormin. Nämä tulivat alkupalaksi ja syötiin haarukalla ja veitsellä.


Mädin suola ja bataatin makeus täydensivät toisiaan loistavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti