maanantai 14. syyskuuta 2015

Lammasta ja kaalia

Lammaskaali (får i kål) kuulostaa monien korviin kaikkea muuta kuin herkulliselta. Tämä versio onkin får på kål, ja oikein maukasta.


Tarvitset (myski)kurpitsan, savoykaalin, tuoretta salviaa, voita, yhden sitruunan kuoren raastettuna, kurpitsan siemeniä, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, lampaan ulkofileitä, pari rosmariinin oksaa ja muutaman valkosipulin kynnen.

Kuori ja lohko kurpitsa. Sivele öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita 200 asteiseen uuniin noin vartiksi.

Leikkaa savojkaalista kova keskus pois, revi lehdet palasiksi. Lisää kurpitsan joukkoon, sekoittele hetken että saat öljyä myös kaaliin. Uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

Sillä välin kun kurpitsa kypsyy uunissa, paista lampaan fileet voissa. Laita paistinpannulle myös rosmariinioksat ja valkosipulit makua tuomaan. Anna lihan vetaytyä foliossa viitisen minuuuttia ennen kuin leikkaat.



Sulata 100 grammaa voita ja anna ruskistua kevyesti. Lisää joukkoon 20-30 salvianlehteä ja anna rapeutua. Kaada salviavoi kippoon ja sekoita joukkoon raastettu sitruunan kuori.

Uunivuoassa olevien vihannesten päälle lammas, salviavoi ja kurpitsansiemenet. Maistui hyvältä, lammas ja kaali kyllä sopivat yhteen.


Tämäkin resepti Lantvin mat&vin -lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti