lauantai 26. syyskuuta 2015

Ensimmäinen illallinen, ceviche alkupalana


'Perulainen' illallinen avasi väliaikaisen keittiön. Lainausmerkeissä, koska eihän se aitoa ole mitä kokattiin. Lohi- ja tonnikalaceviche alkuun ja katkarapukeitto pääruoaksi.


Ainekset sitrusmarinadiin:

  • ½ chili
  • valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • yhden limen mehu
  • yhden sitruunan mehu
  • yksi tomaatti
Pilko chili (ei tarvitse poistaa siemeniä), kuori ja pilko valkosipuli, pilko tomaatti. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella




Muut ainekset:

  • 100 gr tuoretta tonnikalaa
  • 100 gr lohta
  • kevätsipuli
  • puolikas avokado
  • puolikas mango (tai pakastettuja kuutioita)
  • tuoretta minttua
  • tuoretta korianteria
  • suolaa ja mustapippuria
Pilko kalat ja sekoita marinadin kanssa, laita jääkaappiin 20 minuutiksi.

Pilko avokado ja mango kuutioiksi. Silppua yrtit. Leikkaa sipuli renkaiksi. Siivilöi kala marinadista. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lusikoi tarjoiluastioihin.


Cevichereseptistä on paljon variaatioita, täälläkin on joskus joku versio ollut. Tässä versiossa mukava sekoitus makeaa mangoa, sitruunan hapokkuutta ja chilin terävyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti