tiistai 29. syyskuuta 2015

Perulainen katkarapukeitto

Chupe de camarones sai kunnian olla ensimmäinen pääruoka evakkokeittiössä. Induktioliesi osoittautui hyväksi kaasulieden korvikkeeksi. Liesituuletin sen sijaan ei saanut hyväksyntää, piti meteliä ja otti päähän (kirjamellisesti!).


Meille kahdelle tein suurinpiirtein näin:
Pilkoin yhden salottisipulin ja kuullotin öljyssä, lisäsin joukkoon hienonnetun valkosipulin kynnen, ruokalusikallisen tomaattipuretta ja teelusikallisen Aleppochiliä.

Seuraavaksi kattilaan ½ litraa Puljongin kalalientä ja tilkka hummerifondia. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vartin verran. Lisää 1 rkl oreganoa ja 1-2 desiä kermaa. Kuumenna. Lisää desin verran sulatettuja pakasteherneitä ja pilkottua kevätsipulia. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Laita soppa lautasille, päälle katkarapuja ja uppomuna.


Yksinkertaista ja yksinkertaisesti hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti