perjantai 4. syyskuuta 2015

Härkäpapudippi


Ensimmäinen erä Timotejn papusadosta. Ylärivin pavut höyrytettin kevyesti ja nautittiin alarivien pavuista tehdyn dipin kanssa.


Alarivissä siis härkäpapuja, jotka paloista irroitettuna yllä vasemmalla. Oikealla noiden laikukkaiden yksilöiden sisältö. Enpä tiedä vieläkään ovatko borlottipapuja vai leikkopapuja. No, tällä kertaan käytettin kuin härkäpavut. Loppusadon osalta voisi olla hyvä selvittää mitä ovat ja miten kannattasi valmistaa.


Paloista irrotetut, keitetyt ja kuoritut härkäpavut hienonnettiin veitsellä (mukana siis myös laikukkaiden papujen sisältö, niitä ei keittämisen jälkeen tarvinnut kuoria). Sekoitettin ranskankermaan ja mausteeksi murskattua valkosipulia, suolaa ja mustapippuria.


Vihreitä ja keltaisia papuja oli sen verran vähän että dippasimme myös porkkanaa. Tosi maukasta, hyvä dippikastike!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti