torstai 15. lokakuuta 2015

Kotitekoinen näkkäri, osa 5


Näkkileipä-sarjamme jatkuu, nyt vuorossa toinen Risentan valmissekoitus, hapanjuurinäkkäri. Gluteeniton tämäkin, vaikka jauhoa sisältääkin. Oikean puoleinen siemennäkkäri on jo useampaan kertaan testattu ja hyväksi todettu, bloggaus siitä täällä.


Hapanjuurinäkkäri on astetta monimutkaisempi tehtävä, tarvitsee vatkaimen. Muuten yhtä simppeliä, lisää vain kiehuvaa vettä ja öljyä.

Tällä kertaa otin levyn pois uunista vartin jälkeen ja leikkaisin palaksi ennen kuin jatkoin paistamista (=noudatin ohjeita!). Aikaisempina kertoina en ole siitä piitannut, vaan taitellut levyn vasta jäähtymisen jälkeen epämääräisiksi palasiksi. Taidan jatkossa palata siihen tapaan, tuloksena 'luovempia' näkkäreitä.


Hyvää oli tämäkin, jauhosta johtuen leipämäisempää kuin siemennäkkäri. Tein kaksi pellillistä, toisen päälle ripottelin sormisuolaa ennen paistamista, toisen päälle kuivattua rosmariinia. Suola osoittautui olevan liikaa, sekoitus itsessään on tarpeeksi suolainen meidän makuumme.

Tuo Risentan siemennäkkäri päätyi muuten Glorian ruoka ja viini -lehden vuoden 2015 kymmenen parasta markettilöytöä listalle, en siis ole ainoa joka siitä tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti