Kiitokset kummipojalle reseptistä! Sain sen jo alkuvuodesta, mutta ei sattunut kaupassa olemaan kurpitsaspagettia silloin. Nyt kun kurpitsasesonki on parhaimillaan tuli tämä taas mieleeni.
Kutsuvat spagettikurpitsaksi koska kurpitsanlihan saa kypsymisen jälkeen haarukoitua pitkäksi 'spagetiksi'. Kuvassa raaka kurpitsa |
Aloita puolittamalla kurpitsa pitkittäin. Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria pintaan. Sitten uuniin reiluksi puoleksi tunniksi. Ota kurpitsa uunista ja vedä haarukalla kurpitsanliha 'spagetiksi'. Meidän kurpitsa taisi olla hieman liian kauan uunissa ja spageteista ei tullut pitkiä niin kuin olisi kuulunut. Tässä reseptissä se ei kuitenkaan haitannut.
Oikean puolinen jo käsitelty, vasen odottaa vuoroaan |
Lisää täytteeseen 'spagetoitu' kurpitsa tässä vaiheessa. Ja pavut jos teet vegeversion meidän tavoin. Kuumenna. Suolaa, pippuroi, mausta tarpeen mukaan.
Täytä kurpitsan puolikkaat sekoituksella. Laita päälle mozzarellaa ja raastettua parmesaania. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes juusto sulanut. Mä laitoin hetkeksi myös grillivastuksen päälle, niin sain juuston 'kuplimaan' mukavasti.
Kauho höyryävää täytettä lautaselle ja nauti italialaisten makujen sinfoniasta.
(Kasvis)lasagnea ilman pastaa. Vähäkalorista ei kuitenkaan tuolla juustomäärällä.... mutta muuten varsin terveellistä. Tykättiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti