lauantai 17. lokakuuta 2015

Punakaali-kurpitsapyttipannu


Glorian ruoka ja viini -lehdessä oli punakaali-kurpitsapyttipannun ohje, kuva yllä. Se inspiroi tähän ateriaan. Lehden ohjeessa oli mukana paahdettua possunkylkeä, meidän pytti oli vege. Lehden ohjeessa kurpitsa oli etikkasäilykettä, meillä tuoretta Hokkaidon kurpitsaa.

Käytimme:

  • Hokkaidon kurpitsaa 
  • ohuesti siivutettua punakaalia
  • tuoreita suppilovahveroita
  • salottisipulia
  • tuoretta persiljaa
  • maustamatonta tuorejuustoa
  • suolaa, mustapippuria, punaviinin tilkka

Ensin kurpitsa paloiksi ja sitten paahdoimme palat 200 asteissa uunissa pehmeiksi. (Osa paloista edelleen jääkapissa odottaen seuraavaa inspiraatiota, keitto kenties.)
Hokkaidon kurpitsa on kyllä tosi kovakuorinen, kuoriminen ja paloittelu oli Timotejn duuni

Paistoin suppiksia kuivalla paistinpannulla kunnes neste haihtunut. Sitten mukaan voita ja sipulisilppu, kuullottelin hetken. Nostin lautaselle odottamaan. Pannulle seuraavaaksi punasipuli ja kunhan vähän oli kypsynyt, niin lorautin hieman punaviiniä seurakseen. Sitten lisäsin suppilovahvero-sipuli sekoituksen ja kurpitsanpalat. Annoin kuumentua.


Viimeksi suolaa, mustapippuria, tuoretta persiljaa ja tuorejuustonokareita. Sopii hyvin kaltaisillemme kaalin ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti