perjantai 30. lokakuuta 2015

Tacoaterian lisukkeet

Yleisön pyynnöstä edellisen tacoaterian lisukkeet:


Pico de Gallo on minun suosikkini meksikolaisessa keittiössä. Raikasta ja sopivasti tulista (riippuu toki chilin määrästä).

Ainekset: tomaatteja, puna- tai keltasipulia, tuoretta korianteria, tuoretta chiliä, limetinmehua ja suolaa.

Pilko yhtä paljon tomaattia ja sipulia hienoksi (kuvasta päätellen mä jätin sipulin osuuden pienemmäksi, ei tosin tarkoituksella). Silppua korianteri. Hienonna chili. Sekoita ja mausta limetinmehulla ja suolalla.

Tässä tärkeintä löytää sopiva korianterin ja chilin määrä, ja sehän on täysin makuasia. Joten, aloita varovasti ja lisää kunnes makusi mukaista.


Mexican cremaa voi ostaa joissakin maissa suoraan kaupan hyllytä. Kyseessä eräänlainen suolainen versio ranskankermasta. Netissä on erilaisia reseptiversioita. Mä päädyin tekemään pienellä twistillä, maustoin ranskankerman suolan lisäksi limetin raastetulla kuorella ja mehulla, ehkä 2 tl kumpaakin.


Guacamolea teen vaihtelein 'reseptein', usein käytän tätä. Tällä kertaa simppelimpi versio: muusattu avokado, pilkottua sipulia, suolaa, mustapippuria ja limetin mehua. En laittanut edes chilihiutaleita, kun pico de gallossa oli chiliä.


Punasipulin renkaat marinoin punaviinietikassa puolisen tuntia. Ei muita ainesosia. Laita niin paljon punaviinietikkaa että sipulinrenkaat peittyvät kokonaan. Tarjoillessa nosta tarpeellinen määrä sipulia erilliseen kulhoon. Nimittäin jos et käytä kaikkea kerralla säilyvät sipulit etikan alla monta päivää jääkaapissa. Ja nehän maistuvat hyvältä vaikka leivän päällä tai salaatissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti