keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Italialainen (leipä- ja papu-) keitto Ribollita

Tämä kuuluu sarjaan 'niin monta reseptiä kuin kokkia'. Tässä yksi tapa tehdä tätä ruokaisaa keittoa jossa ainakin yksi raaka-aine on aina oltava mukana, leipä.


Meidän ainesosalista näytti tältä (määrät neljälle):

  • 300 gr lehtikaalia
  • ½ sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 perunaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 oksa tuoretta (tai paremminkin puolikuivattua) timjamia
  • 1 purkki Muttin kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl tomaattipureeta
  • 8 dl (Puljongin) kasvislientä 
  • 2-3 isoa viipaletta hapantaikinaleipää
  • 1 purkki isoja valkoisia papuja
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesaanijuustoa

Revi lehtikaali pienehköiksi palasiksi ja poista lehtiruoto. Kuori ja pilko perunat, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa ja kuullota siinä kasviksia muutaman minuutin ajan. Lisää timjami, tomaatit, tomaattipuree ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla puolisen tuntia. 

Leikkaa sillä aikaa leipä pieniksi palasiksi ja paahda ne uunissa kunnes saavat vähän väriä. Puolen tunnin jälkeen lisää keittoon huuhdellut pavut ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna, mausta suolalla ja mustapippurilla.  Tarjoile keitto leivänpalojen ja parmesaanijuuston kera.


Leipää saa olla paljon, sen on tarkoitus vettyä ja tuoda täyteläisyyttä keittoon. Oikein hyvää 'maalaisruokaa', kuulemma alunperin sadonkorjuun aikana tarjottua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti