keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Polentaa ja sieniä


Sunnuntain ateriaa suunnitellessa päätin että käytän loput polentajauhosta. Googlasin sitten vegetaarisia polentareseptejä ja päädyin BBCn good foods -sivuille. Niinpä sunnuntain ruoka oli italialaiseen tyyliin, 'creamy polenta and mushroom ragout'. Suomeksi maissipuuroa sienikastikkeella. 

Alkuruoka yksinkertainen ja taatusti onnistuva:


Pääruoksi polentaa ja sieniä. Tällä kertaa polenta onnistui hyvin, sopivan puuromainen koostumus. Ymmärsin ettei paketin ohjetta kannata noudattaa ja jätin osan jauhosta käyttämättä.


Linkin takaa löytyy tarkka resepti, suosittelen että katsot sieltä vaikka tässä ylimalkainen ohje. Kolmiosainen resepti: tee 1) sienikastike 2) polenta ja 3) gratinoi uunissa.

Sienikastike: kuullota salottisipulia, lisää joukkoon valkosipulia ja timjamia. Sen jälkeen sienet pannulle. Minulla oli kuivattuja kantarelleja ja suppilovahveroita sekä tuoreita ruskeita herkkusieniä. Seuraavaksi tilkka punaviiniä ja sitten sienien liotusvesi. Anna kiehua hiljalleen kasaan niin että kutakuin kaikki neste haihtunut.


Tee polenta ohjeen mukaan. Tuo BBCn ehdottama timjamin ja laakerinlehden käyttö sai meidän suosiomme, hyvä idea.

Laita uunin kestävään vuokaa polentaa ja sienikastiketta. Päälle taleggio (tai muuta hyvin sulavaa) juustoa. Sitten uuniin grillivastuksen alle kunnes juusto sopivasti sulanut ja kuplinut.


Hmmm.. onkohan polentasta tullut sunnuntaitraditio.......

Tässä vielä ohjeen mukainen kuva:

Home

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti