Potatismuffins till, var förslaget. Mit jobb, med andra ord. Familjens potatisexpert! Vad sjutton är potatismuffins för nåt?
Nå, recept finns det hur mycket som helst på nätet och jag fastande för ett från Arla.
- 4 st mjöliga potatisar (skala och koka)
- 1 ägg
- Cheddarost
- En stor klick smör
- Salt
- Svarpeppar
- Muffinsformar av papper
Gör så här:
Skala och koka potatis. Riv Cheddarost. Pressa kokta potatisen med en potatispress, sätt i en bunke och blanda in ägg, smör, största delen av osten och salt och peppar. Rör om till en jämn smet. Fyll muffinsformar och sätt lite ost på toppen. In i ugnen 225' grader i ca. 15 minuter eller tills de fått vacker färg.
Här kokta potatisen med samt lite verktyg. Notera min fina rostfria potatispress. Muffinsformer köpte vi på Stockmann med de fanns bara i fula färger. |
Smeten är mycket klibbig, "sticky stuff" som man säger på engelska. Jag håller inte på att skära av mig fingret utan skrapar smet från det. |
Här muffinsarna innan de går in i ugnen. 225' grader i ca. 15 minuter. Men inte så noga, räcker att de är vackra och varma. |
Här när de kommer ut ur ugnen. |
Serverades med torsk och skummande sås samt kokta morötter. Muffinsformarnas färg skär sig med morotsfärgen. Usch! |
Goda och lätta att göra. Skojigt alternativ till kokt potatis. Lätt att göra i stora mängder.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti