sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Turskaa ja vaahdotettua maa-artisokkakastiketta



Arlan resepti tällä kertaa. Stockalla oli kalatiskillä torskrygg ja se on erinomainen valinta tähän reseptiin, toki muukin valkoinen kala käy. Luulen että kutsuivat tätä suomeksi nimellä turskan seläke. Kyseessä on se tasainen ja paksu pala fileestä, helppo ruoanlaitossa koska kypsyy tasaisesti.


Tarvitset kalan lisäksi: 2 salottisipulia, 2 keskikokoista maa-artisokkaa, 25 gr voita, 1 dl kuohukermaa, 2 dl maitoa, 1 rkl kalafondia, yhden sitruunan raastetun kuoren, 2 tl sitruunanmehua, 1 rkl rakuunaa

Kala: Mausta kala suolalla ja valkopippurilla. Ruskista nopeasti kuumalla pannulla, siirrä uunin kestävään vuokaan ja kaada paistovoi kalan päälle.. Kypsennä 125 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes kypsää.


Kastike: Kuori ja pilko sipulit ja maa-artisokat. Kuullota hetken aikaa voissa ilman että ruskistuvat. Lisää kerma, maito ja fondi. Keitä hiljalleen kunnes maa-artisokat kypsiä, n 7 minuuttia. Lisää kastikkeeseen sitruuna ja rakuuna. Sileytä ja vaahdota sauvasekoittimella (vaahto syntyy hyvin kun sekoitat lähellä pintaa). Mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.


Timotej jo kertoikin perunamuffineista, löytyy täältä. Niiden, kalan ja kastikkeen lisäksi lautasella myös porkkanoita. Ne keitin puolikypsiksi ensin ja sitten paistoin voissa. Porkkana ja rakuunahan ovat klassinen makupari, joten tuo kastikkeen rakuuna sopi oikein hyvin porkkanoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti