tiistai 26. heinäkuuta 2016

Chili- ja limettikastike grilliruoalle

Allt om mat -lehden nettisivuilta löysin tämän reseptin. Maanantaina oli kymmenen ruokailijaa grilliruoan parissa ja silloin tein tätä.


Yksikertainen resepti. Sekoita 6 rkl ranskan kermaa, 3 rkl majoneesia, 3 rkl sweet chili -kastiketta, 1-2 tl limetin raastettua kuorta, 1 rkl limetin mehua, 3 tl hunajaa, 3 tl kasvisfondia. Mausta mustapippurilla ja suolalla (ei mielestäni tarvita paljoa, fondi tuo jo suolaa aika paljon). Mä en mitannut, mutta suurin piirtein näin tein, satsi oli kyllä isompi kuin tuo reseptin mukainen.

Päälle vielä tilkka sweet chili -kastiketta ja lusikalla pieni kiepaus että näyttää nätiltä. Mä laitoin myös hieman limetin kuorta koristeeksi. Hyvin sopi grilliruoan seuraksi.

Halloumia, kanaa, nautaa ja possua
Ja loppuun vielä muistutus hyvästä salaatista. Tätä tein pari vuotta sitten. Oli myös maanantaina pöydässä, pienellä twistillä. Koska kaupassa ei ollut piparjuurta, niin käytin wasabia sen sijaan, hyvin toimi.

Kuva vuodelta 2014, eilen unohtui kuvata
Onnistuin mielestäni muutenkin paremmin tällä kertaa. Maltoin käyttää juustohöylää huolella ja sain sopivan kokoista murua aikaiseksi molemmista kaalisorteista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti