torstai 21. heinäkuuta 2016

Tomaatti-maissipiirakka


Piirakkaa ja salaattia lounaaksi. Piirakassa karamelisoitua sipulia, juustoja, 'tuoretta' maissia ja tomaattia. Näin se tehtiin:


Pari isoa sipulia siivuiksi ja kypsennettiin alhaisella lämmöllä hitaasti kullanruskeiksi. Ihan lopussa lisäsin tilkan balsamico viinietikkaa.


Piirakkataikina vuokaan.Muutama reikä haarukalla taikinan pintaan ja myllystä mustapippuria. Päälle revin pallollisen mozzarellaa ja raastoin manchegon jämät. Sitten ne sipulit.

 
Seuraavaksi leikkasin veitsellä esikypsytetystä (sellainen kahden maissin vakuumipakkaus, tuoretta kun ei tähän aikaan Suomesta saa) maissista pitkittäissiivuja.


Lopuksi tomaatin siivuja niin paljon kuin mahtui, myös hieman basilikan lehtiä ja suolan kukkia. Sitten uuniin, paistui alatasolla noin 35 minuuttia. Tarjoillessa vielä tuoretta basilikaa päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti