sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Hasselbackan kesäkurpitsat


Hasselbackan perunat lienevät kaikille tuttuja. Tällä kertaa kesäkurpitsaa vähän samalla idealla. Inspiraation lähteen löydät täältä. Hyvältä maistui, vaikkei minun tekeleeni yhtä kauniilta näyttänyt.


Leikkaa kesäkurpitsaan viillot, mutta ei pohjaan saakka. Laita viiltoihin ohuita juustosiivuja, tässä käytin manchegoa. Pirskottele päälle oliiviöljyä, lisää myös suolaa, mustapippuria ja parmesaaniraastetta. Paista uunissa kunnes juusto sulanut ja kesäkurpitsa sopivan kypsää (ei löllöä!). Oiskohan vienyt vartin verran.


Kesäkurpitsan ollessa uunissa tee mieleisesi tomaattikastike (mä maustoin purkillisen Mutti kirsikkatomaatteja valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja erilaisilla yrteillä) ja tarjoile kurpitsa sen kera. Muutama basilikan lehti vielä päälle ja kyllä oli hyvää! Meillä tämä oli pääruokana, mutta hyvin sopii myös lihan lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti