sunnuntai 7. elokuuta 2016

Rapini, broccoli rabe, varsiparsakaali


Näitä olen joskus etsinyt Suomen kaupoista, vaan en löytänyt. (Etsin joskus vuosi, pari sitten koska joku amerikkalainen/italialainen resepti niin 'ehdotti'.) Nyt tulivat vastaan Hangon K-kaupassa, yllättäen ja pyytämättä. Pakkohan oli ostaa. Amerikassa tämä kasvis tunnetaan nimellä broccoli rabe ja Italiassa nimellä rapini. Pussin päällä luki varsiparsakaali, kaipa se sitten on sen suomenkielinen nimi.


Minä sivelin ne oliiviöljyllä ja grillasin grillatun siian seuraksi. Maustoin suolalla ja chilihiutaleilla. Hyviä! Lieköhän vahvimman makuinen kasvis (chilit poislukien) joka on kohdalle tullut. Parsakaalista muistutta vain ulkönäkö ja nimi, maku on varsin erinlainen. Kokeilkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti