perjantai 5. elokuuta 2016

Tortillalastut ja papudippi

Taas kerran resepti joka löytyi jostain ruotsalaisesta ruokalehdestä. Ensin tortillalastut (tortillasnibbar, en tiennyt miten tuon kääntäisin suomeksi):


Leikkaa sopiva määrä tortilloja kahdeksaan osaan, pieniä kolmioita siis. Voitele pinta oliiviöljyllä, ripottele päälle hyvää sormisuolaa ja unikonsiemeniä. Paista 200 asteissa uunissa kunnes rapeita ja kauniin ruskeita, reilu 5 minuuttia.



Näitä voi syödä sellaisenaan tai dipata saatavilla olevaan kastikkeeseen. Meillä papudippi:
Ota purkillinen valkoisia papuja (ei tomaattikastikkeessa!), huuhtele, valuta ja laita monitoimikoneeseen. Lisää mukaan yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan mehu, 1dl turkkilaista jugurttia, 1 tl juoksevaa hunajaa, 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita sileäksi, tai ainakin melkein. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele tuoreella mintulla.




Maistuvia molemmat. Tortillakolmioita tehtiin jo uudestaan heti seuraavana iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti