keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Pikaversio falafelista, pitasta ja hummuksesta




Joskus Villa Sandin keittiö tekee pikaversioita, tässä yksi erinomainen sellainen. Tykkään hummuksesta ja falafeleista. Kotitekoinenkin versio löytyy, täällä.

Nyt mentiin helpomman kautta koko matka. Valmiit pitaleivät, valmis hummus ja Risentan kikhernepyörykkäjauhe.



Kuten tuoteselosteesta näkyy tämä ei sisällä e-koodeja ja kaikki ainesosat suolaa lukuunottamatta ovat luomua. Tekeminen on helppoa, sekoita jauhe kuumaan veteen.


Rullaa pallurat. Voitele öljyllä. Ohje sanoo että satsista tulee 16 kpl, Mä tein vähän pienempiä ja sain 24 kpl.



Paistoin uunissa koska se on niin helppoa. Vartti 180 asteessa.


Lisukkeina salaattia, avokadoa, punasipulia ja tomaattia (ne kasvikset mitä kotona oli).


Näyttää hyvältä ja 'aidolta'
Lopputulos: Baban hummus oli ennestään tuttu, se on mielestäni niin hyvää että ostan sitä silloin tällöin kun en viitsi omaa väkertää. Kelpasi nytkin. Risentan falafelit olivat oikeasti hyviä, selvästi parempia kuin uskalsin odottaa (vaikka tiesinkin hyviksi koska olin kokeillut samaan sarjaan kuuluvia quinoapihvejä aikaisemmin). Veikkaan että vieläkin parempia jos paistaisi paistinpannulla ja siten saisi rapeamman pinnan. Maku hyvä ja mausteet kohdallaan. Tulevat ehdottomasti käyttöön jatkossakin. Pitaleipä oli heikoin lenkki. Tein toki (!) ohjeen mukaan: kostutin pinnan ja laitoin uuniin viideksi minuutiksi, mutta vähän kuivanlaisia kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti