perjantai 12. toukokuuta 2017

Arkiruokaa nyhtökaurasta

Nyhtökaurasta on tullut tehtyä kaikenlaista ruokaa. Taisin jossain blogitekstissä mainitakin että nyhtiksen myötä perinteiset jauheliharuoat ovat palanneet keittiöömme. Siis ilman jauheliaa. Tunnisteella Nyhtökaura (klikkaa sivupalkista oikealla) löydät kaikki siihen liittyvät reseptit jotka ovat päätyneet tänne Villa Sandi -blogiin.

Tässä pari viime viikkojen ruokaa, jotka eivät reseptiä kaipaa. Ajattelin vain muistuttaa että näihin(kin) se kasvispohjainen vaihtoehto löytyy helposti.

1. Makaroonilaatikko, aika perinteinen kaikin puolin. Jauhelihan vaihdoin nyhtökauraksi ja maidon lihaliemeksi. Runsaasti mausteita ja juustoraastetta. Hyvältä maistui piiiitkästä aikaa. Vaikka myöntää täytyy että tämä on ruokalaji joka ehdottomasti vaatii hyvää (=Heinzin) ketsuppia, muuten jää minulta syömättä.


2. Nachopelti iltapalaksi. Paistoin nyhtökauraa pastinpannulla ja maustoin sen siinä samassa paprikalla, chilillä ja ties millä mausteella, mitä nyt sattui käteen osumaan. Sipulia kuullotin myös.


Sitten uunipellille leivinpaperin päälle tortillasipsit, nyhtis, salsa/tacokastiketta, tomaattia, sipulia, juustoraastetta. 200 asteisessa uunissa kunnes juusto sulanut.
Tarjolla lisukkeeksi guacamolea ja ranskankermaa. Syödään sormin sotkien.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti