sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Sekaanin 'Skagen' nyhtökaurasta

Englanniksi sekasyöjistä käytetään flexetarian sanaa, muutama viikko sitten kuulin hyvän suomenkielisen vastineen, sekaani. Kuvaa hyvin kaltaistani vain vähän lihaa syövää henkilöä.

Tässä tulee vappupöydän yllättäjä, nyhtökaurasta tehty 'mössö' joka maultaan muistuttaa skagenia vaikkei ole katkarapua nähnytkään. Sain maistaa jotain tämän kaltaista Savoyssa huhtikuun lopulla ja päätin yrittää matkia vappuna. Timotej toimi maistajana tekoprosessein aikana ja antoi hyväksynnän.

Yleisön pyynnöstä nr 2:


Raaka-aineet: Saaristo-makuinen nyhtökaura, sitruuna, majoneesi, ranskankerman, tilli, mustapippuri ja suola.

Ja nyt se ongelmakohta: en mitannut mitään, kunhan sekoittelin. Suurinpiirtein näin: pakettti nyhtistä, ½-1 sitruunan mehua, silputtua tilliä. purkillinen ranskankermaa ja vähän vähemmän majoneesia. Maistele ja mausta kunnes maut kohdallaan.

Pinnalle vielä tilliä ja sitruunan kuorta. Syö esimerkiksi paahtoleivän päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti