keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Linssi-kvinoa-vihannessalaatti

Mikä on salaatin määritelmä? Sitä olen tainnut pohtia täällä aiemminkin. Usein näitä tällaisia lisukkeita salaatiksi kutsutaan, joten menköön tälläkin kertaa. 

Valitettavasti lähikaupassa ei ollut oikeaa brändiä tarjolla.....
Tässä kuvassa osa raaka-aineista ja noin-määrät alla. Meitä oli neljä ruokailijaa ja hyvin riitti vielä seuraavankin päivän illalliseksi yhdelle. Alkuperäinen resepti, taas kerran, jostain ruotsalaisesta blogista (jota en nyt tietenkään enää löydä...).

  • 1,5 dl kvinoaa, keitä paketin ohjeen mukaan kasvisliemessä
  • 1,5 dl belugalinssejä
  • 1 porkkana
  • puolikas fenkoli
  • kasa kurpitsansiemeniä
  • 4-5 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuina
  • 1-2 kevätsipulia pilkottuna
  • tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
  • kastike: aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, valkoviinietikkaa, suolaa, mustapippuria
Pilko porkkana ja fenkoli. Keitä belugalinssit paketin ohjeen mukaan ja laita porkkanan ja fenkolin palat mukaan kiehumaan viimeisesksi viideksi minuutiksi. Mä laitoin ne siivilään ja sen sitten linssikattilaan. Kypsyivät, mutta pysyivät erillään. Näin, koska en ollut varma käytänkö kaikki linssit. (Osa todellakin jäi kattilaan.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, kuten myös kvinoa. 

Sekoita kvinoa, linssit, porkkana, fenkoli, sipuli, tomaatti ja lehtipersilja. Sekoita kastike ja kaada joukkoon. Maista ja mausta tarpeen mukaan. 




Mukana aterialla myös paistettua, ketjap manisilla marinoitua kanaa. Sen päällä piparjuurituorejuustoa. Broileirin rintafileet jaoin kolmeen osaa, marinoin ketjas manisilla. Ruskistin nopeasti paistinpannulla useammassa erässä ja kypsytin uunissa kunnes sisälämpötila oli 65 astetta.


Oikein maukasta, suosittelen sekä lisuketta että kokonaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti