sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Nyhtökaurachili

Ostin helatorstaina tomaatti-nyhtökauraa. Timotej ehdotti että tehdään siitä chiliä. Melkein sanoin vaistomaisesti 'ei', mutta onneksi en ehtinyt vaan ajattelin hetken ja totesin sen sijaan 'kyllä'. 'Ei' oli lähellä koska minä assosioin chilin talveen ja pakkaseen, mutta oikein hyvin sopi toukokuun mökkilounaaksi.


Yleensä meillä chili tehdään kokolihasta, näin. Jauhelihasta sitä emme tee. Siksi tämä nyhtisversio yllätti positiivisesti, nopeasti hyvää. Sitä meidän normaalichiliä kun pitää keitellä tuntikausia.


Kuullotin sipulia ja chiliä öljyssä. Lisäsin mausteet: juustokuminaa, cayennepippuria, savupaprikaa. Seuraavaksi kattilaan meni välipala-bruschettalta jäänyt tomaattimössö. Sitten purkillinen Mutti tomaattimurskaa ja purkillinen Heinzin chilipapuja, sekä tilkka kasvisfondia. Lopuksi nyhtökaura.


Lautasella annoksen päälle lisättiin ranskankermaa ja paprikaa. Leipää lisäksi.


Paksua keittoa, syödään lusikalla. Erinomainen, nopea ja täyttävä arkiruoka. Muista että nyhtökauran proteiinipitoisuus on korkea ja näin ollen täyttää vatsan ihan uskomattomasti, 250 gramman pakkauksesta riittää neljälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti