sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Avokadoa ja mansikkaa


No niin, nyt keittiö on siirtynyt Väiskiltä Villa Sandiin, kesäsesonki on avattu. Toki kaupunkikeittiössäkin kokataan (varsinkin Timotej, joka jatkaa melkein kummitytön kanssa illallisiaan), mutta enenevässä määrin Villa Sandi on nimensä veroinen


Matkalla mökille poikkesimme matkan varrella olevaan kauppaan ja jotenkin yhdistelmä perjantai, auringon paiste ja sesongin avaus saivat minut sortumaan espanjalaisiin mansikoihin. Kauniisti aseteltuna puulaatikkoon, silmänruokaa. Onneksi olivat paljon paremman makuisia kuin uskalsin odottaa.


Lauantain alkupala nautittiin ulkona, eteläterassilla auringon paistaessa. Paahdoin patongin siivuja ja päälle levitin avokadotahnaa (haarukalla muusattua avokadoa, sitruunanmehua, mustapippuria ja hienonnettua punasipulia) ja siivutin mansikkaa.


Nyt kuvia katsoessani tuli mieleeni että tilkka balsamicoviinietikkaa olisi sopinut erinomaisesti viimeistelemään herkun. No, ensi kerralla sitten.


Meri oli vielä melkein kokonann jäässä, mutta pienikin sulavesi riitti rantamme joutsenparille, reviiri merkitty ja pesimäpaikka varattu. Kevät virallisesti täällä, kun kuulemma terminen kevätkin sattui tälle viikonlopulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti