maanantai 9. huhtikuuta 2018

Bataattisipsit homejuustolla

Kirjakerhon tapaamiseen tein perjantaina salaatti-illallisen, siitä lisää myöhemmin. Alkupalana oli tällä(kin) kertaa sipsejä joiden päällä herkkuja. Vastaavanlaisia löytyy mm täältä ja täältä.

Tässä versiossa tein sipsitkin itse, violetista bataatista. Violetti valikoitui lähinnä muodon takia, pitkistä ja suipoista ajattelin olevan helpompaa tehdä lastuja kuin pulleroista.


Avustaja kuori bataatit ja minä siivutin, työkalut näkyvät yläkuvassa. Sekotin siivut ja oliiviöljyä kipossa. Levitin öljytyt sipsit kahdelle uunipellille ja laitoin pellit 130 asteiseen kiertoilmauuniin noin puoleksi tunniksi. Lopussa nostin lämpötilaa että rapeutuivat. Hyvin onnistui.


Sipsien ollessa uunissa pilkoin saksanpähkinöitä ja paistoin niitä kuivalla paistinpannulla hetken verran ja lisäsin joukkoon juoksevaa hunajaa.


Sitten alkoi kokoamisvaihe. Sipsin päälle Blå castello sinihomejuustoa (koska se on pehmeää eikä murene, niin ei  myöskään tipu pois sipsin päältä), pähkinää ja hieman juoksevaa hunjaa.




Maukkaita. Työmäärä oli ihan siedettävä, taidanpa tehdä muitakin juuressipsejä joku ilta. Ai niin, olen joskus ennenkin tehnyt, niistä tuli liian ohuita, täällä todistetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti