keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Perunasalaattia ja kanaa



Lautasella perunasalaattia jossa on vähän kaikkea. Lisäksi paistettu kananrinta, joka on maustettu helppotekoisella bbq kastikeella ja sitruunalla maustettua ranskankermaa. Maukasta! Idea tuli jostain netin syövereistä.



Peruunasalaattia varten keitimme pari perunaa ja desin verran vihreitä linssejä (siivilässä yllä olevassa kuvassa). Muita aineksia olivat: sulatettuja vihreitä soijapavuja, punasipulia, kirsikkatomaatteja, päärynää ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kastike aika perinteinen salaatinkastike: sinappia, hunajaa, valkoviinietikkaa, suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Sekoitin ensin kuumat pilkotut perunat, keitetyt linssit ja kastikkeen. Sitten muut ainekset joukkoon, ja jätin hetkeksi maustumaan huoneenlämpöön. 

Kanan bbq-kastike tehtiin sekoittamalla 1 tl liquid smoke (nestemäistä savuaromia), 3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl tomaattipyreetä, 2 rkl balsamicoviinietikkaa ja hieman suolaa sekä mustapippuria. Ruskistin kanan fileet ensin kuumella paistinpannulla, sivelin kastikeella, vähensin lämpöä ja jätin kannen alle kypsymään. Lisäsin kastikketta myös kypsymisen aikana.  


Perunasalaattia tuli tehtyä aivan liikaa, on tosi vaikeaa tehdä kahdelle ruokaa jossa on monta raaka-ainetta.


Hyvältä maistui. Edellisen postauksen alkupalan ja tämän kanan myötä mökkikausi on avattu. Jokohan ensi viikonloppuna ottaisi grilllin esiin (en muista miten hyvin tuli pestyä syksyllä = en uskaltanut vielä katsoa miltä se näyttä. kerään siis viikon verran rohkeutta....).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti