lauantai 21. huhtikuuta 2018

Katkarapu - ja hernekastike pastalle


Nopea katkarapupasta. Tähän maun tuo kolme asiaa 1)katkaravut, 2)paseerattu tomaatti ja 3)fondi. Niihin kannattaa siis satsata.


Ostettin kokonaisia pakastettuja katkarapuja jotka sulatettiin ja Timotej kuori ne. Kun ostat katkarapuja niin kiinnitäthän huomiota kokoon. Esim nämä ovat kokoluokkaa 70-90, keskikokoisia. 90-120 ei kannata ostaa, ovat aivan liian pieniä mihinkään kokkaamiseen (ja varsinkin toivottomia kuorittavaksi). Tuo luku tarkoittaa montako katkarapua mahtuu kiloon, pieni luku tarkoittaa isoja katkarapuja. Mulla menee raja tuossa 70-90, sitä pienempiä en suostu ostamaan.


Kuori ja hienonna 1-2 valkosipulin kynttä. Kuullota pienessä kattilassa öljytilkassa. Lisää 1 tl sambal oelekia, 2 rkl hummerifondia ja 200 grammaa (Mutti) paseerattua tomaattia. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia kannen alla. Lisää katkaravut ja sulatettuja pakasteherneitä.

Tarjoile pastan kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti