sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Kalakeittoa kirkkaassa liemessä- uuden vuoden ensimmäinen ateria

No, tuli toki aamiainenkin syötyä, mutta sitä ei lasketa. Joten ruokavuosi 2011 alkoi erinomaisella ja nopeatekoisella kalakeitolla. Ainekset valmiiksi pilkottuina:


Vihreitä papuja, pieniä siitakesieniä, tomaaattia, purjoa, kuhaa, lohta ja katkarapuja. Yllä oleva satsi sopiva kahdelle nälkäiselle. Lisäksi tarvittiin Sweet Chili Saucea (kun jostain syystä ei Sambal Olekia ollut kotona) ja totta kai Puljongin kalalientä. Kotitekoisen liemenkin vois toki tehdä, mutta why bother, kun paremman saa Puljongin purkista. Huonona puolena saatavuus, mutta ainakin Stockalla tuota on.


Kuullotin papuja ja sieniä hetken öljyssä, lisäsin tomaatit ja purjot. Sitten vähitellen kalalientä, kaiken kaikkiaan käytin n 3/4 litran purkista. Reilu ruokalusikallinen chilikastiketta. Sitten lohenpalat, kuhat ja viimeksi juuri ennen tarjoilua katkikset.


Uudenvuodenaaton jäljiltä jääkaapissa oli ranskankermaa ja muikunmätiä, niitä vielä annoksen päälle. Koko juttu ei vienyt puolta tuntiakaan ja maistui aivan erinomaiselle.

Tuo mäti on tullut uudenvuodenaaton vakioksi. Ensin teatteriin ja sitten shamppanjaa ja mätivoileipiä kotona, niin se vuosi päättyi tälläkin kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti