lauantai 22. tammikuuta 2011

Lämmin papu-juuressalaatti Glorian mukaan

Papukausi jatkuu. Tammikuun Ruoka & Viini Gloriasta Timotej jo bloggasikin tekemämme Feijoadan, tällä kertaa saman lehden samalta sivulta toinen papuruoka. Papu-juuressalaatti ei erityisiä ruoanlaittotaitoja vaadi, helppotekoinen kun on. Mutta. Ei ole hätähousun ruoka eikä yllätysnälkään. Papuja pitää liottaa n 12 tuntia ja saman verran menee aikaa marinointiiin = ainakin 24 tuntia ennen ruokailua aloitettava. Paitsi tietenkin jos on keittänyt isomman satsin etukäteen ja pakastanut valmiiksi keitetyt..... mitä siis ei ainakaan meillä tapahdu. Sen sijaan pavut likosivat yön yli ja aamulla ennen töihin lähtöä ne keitettiin. Ja työpäivän ajaksi marinoitumaan. (Olipa tehokas keittiöhengetär olo kun aamutoimien ohessa vahti papukattilaa!)



Tässä se miten me teimme hieman improvisoiden sen mukaan mitä kaapissa oli (kaupassa ei tarvinnut tämän takia käydä, kätevää kaapin tyhjennystä taas kerran), tarkat ohjeet löytävät Gloria lehdestä.

Aloita liottamalla ja keittämällä pavut pakkauksen ohjeen mukaan; meillä oli kaapissa mustia papuja jotka vaativat 12 tunnin liotuksen ja 1 tunnin keittämisen sekä käyttövalmiita luomukikherneitä, yhteensä n 4-5 desiä (ruokalijoita oli kolme, mutta olisi riittänyt neljännellekin).

Tee marinadi: 1 pieni punasipuli hienonnettuna, 2-3 valkosipulinkynttä murskattuna, 3/4 dl omenaviinietikkaa, tilkka hunajaa, 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä, suolaa, mustapippuria, oreganoa, tilkka väljähtynyttä kuohuviiniä (ei, ei todellakaan ole alkuperäisessä reseptissä! mutta meillä ei ollut sitruunaa...) Sekoita, lisää pavut ja anna maustua viileässä ainakin 12 tuntia.

Kun ruoka-aika lähenee kuori ja pilko juureksia sopimaksi katsomasi määrä, meillä 2 isoa porkkanaa ja puolikas lanttu. Laita uunipellille, öljyä, omenaviinietikkaa, suolaa, pippuria ja fariinisokeria päälle, sekoita. Paahda kunnes sopivan al dente/pehmeitä.

Salaatin teko: sekoita paahdetut, lämpimät juurekset ja marinoidut pavut (siilasin marinadin pois ennen sekoittamista), lisää päälle paahdettuja auringonkukansiemeniä ja fetajuustoa. Tarjoile marinadin loppu salaatinkastikkeena.

Helppoa, hyvää ja valtavasti proteiineja. Tämä aterian jälkeen ei nälkä yllätä ihan heti, ei edes Majalla, joka yleensä syö kahden tunnin välein..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti