sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Täyteläistä linssikeittoa katkaravuilla

Sunnuntain illallinen oli kookokselta ja juustolta maistuva linssikeitto. Lisäksi valkosipulista ruisleipää. Sopan aineksista suurin osa yhteiskuvassa:


Kuvasta puuttuu sulatejuusto (jonka keksin lisätä vasta loppuvaiheessa)  ja garam masala
Suuntaa antava ohje kahdelle: Kuullota pilkottua paprikaa, sipulia, valkosipulia ja purjoa öljyssä hetkinen. Lisää vajaa tl garam masalaa, ruokalusikallinen chilikastiketta, 1,5 dl punaisia linssejä ja kasvislientä (ehkä reilu ½ litraa tuli laitettua). Keitä n 20 minuuttia kunnes linssit kypsiä. Lisää kookosmaito (en käyttänyt kokonaan tuota pientä purkkia) ja sulatejuustoa (n 50 gr taisi olla), anna kiehua kunnes juusto sulanut. Lisää lopuksi katkaravut, sekoita ja tarjoile.

Seuraksi muutama kuivahtanut ruisleivän viipale, Timotej siveli ne valkosipulilla maustetulla voilla, uuniin muutamaksi minuutiksi ja sitten leikkasimme suikaleiksi. Rapeita ruisvalkosipulisipsejä siis, joita olen joskus tarjoillut mm kylmän tomaattikeiton kanssa.


Syödessä mietimme että hyvää olisi ihan kasvisversionakin tai katkaravut voisi korvata kanalla (varmaan maustaisin garam masalalla ja ruskistaisin pannulla ennen keittoon lisäämistä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti