perjantai 14. tammikuuta 2011

Pienet roseepippuripihvit ja madeirakastiketta

Silloin kun nuorempi sukupolvi oli vielä saman katon alla tätä tarjoiltiin aika usein; kasvava nuorimies tykkäsi lihasta ja tää oli nopeata tehdä myös arki-iltana. Alunperin resepti jostain ruokalehdestä 5-6-7-8 vuotta sitten.

Ainekset n neljälle:
  • 1 porsaan sisäfilee (600 gr)
  • 3 tl roseepippuria
  • muutama maustepippuri (hyvin pärjää ilmankin)
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl madeiraa
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl dijon sinappia
Leikkaa filee viipaleiksi ja mausta huhmareessa murskatuilla pippureilla. Ruskista pihvit voissa.


Tältä näyttää ennen kastikeainesten lisäystä

Lisää pannuun soija, madeira, kerma ja sinappi. Hauduta hetki. Madeiraa ostin pullon sen 5-6-7-8 vuotta sitten ja vielä on puolet jäljellä... ei tule käytettyä muuhun kuin tähän reseptiin.

Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa ja ainakin lihansyöjä teini on tyytyväinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti