sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kampasimpukoita - ljuvligt gott (enligt Timotej)

Kampasimpukat kuuluvat suosikkeihimme (suosikkilista on toki kovin pitkä, mutta kampasimpukat ehdottomasti parhaasta päästä). Niitä valmistamme eri tavoin, mutta tämän päivän bloggaus (ja juuri nautittu sunnuntaiateria) on yksi suosituimpia. Pastaa ja kampasimpukoita, makua tuo kerma-pestokastike, tomaatit, basilika ja avocado. Jep, jatkakaa kuolaamista, on juuri niiiiiin maukasta kuin miltä kuulostaa.

Tällä ruoalla ei ole mitään alkuperäistä reseptiä, on vuosien mittaan muovautunut meidän makumme mukaiseksi. Resepti ei paljoa vaihtele, ainekset yhteiskuvassa:

Keltaisessa kulhossa paistetut tomaatit

Tomaatit ovat hyviä, teoriassa. Käytännössä usein mauttomia, kovia ja liki raakoja. Sen vuoksi on tullut tavakseni käyttää ne nopeasti paistinpannun kautta ruokiin johon se sopii, niin kuin tähän.


Maku on paljon intensiivisempi näin. Pikkutomaatit siis puoliksi ja kuumenna hetki. Pilko yksi avocado ja muutama basilikan lehti. Laita n 2 dl kuohukermaa kattilaan (resepti kahdelle, by the way) ja keitä miedolla lämmöllä kunnes n puolet jäljellä, lisää 1 rkl valmista pestokastiketta.

Keitä pasta. Mausta kampasimpukat (meillä 4 kpl /nuppi)  suolalla ja pippurilla, paista keskilämmöllä molemmin puolin kunnes kauniin ruskeita. Rakenna ateria: pastaa, kerma-pesto-kastiketta, simpukat, avocado, tomaatit ja basilika.



Kuvan ottamisen jälkeen kauhoin avocadot ja tomaatit pasta päälle, normaaliin tyyliin. Kuvauksen ajaksi jätin eri 'kököihin' jotta kokonaisuus, ehkä, näkyy paremmin. Tää on todella hyvää, ljuvligt gott!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti