keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kasvisgratiini jämistä

Tuli yhtenä päivänä siivottua jääkaappi ja sehän teki ruoanlaiton helpoksi kun sieltä löytyi munakoisoa, purjoa, kesäkurpitsaa, maustevoita, fetaa ja parmesaania. Tuoreita yrttejä oli ikkunalla, tomaatimurskaa kaapissa ja niin kaupasta ei tarvittu kuin pinaattia ja patonki.

Mandoliinilla munakoiso, kesäkurpitsa ja purjo ohuiksi siivuiksi. Mitä ohuempia sitä parempi (varsinkin munakoison osalta), kypsyvät nopeammin ja antavat mehevän makunsa paistokselle.

Tuoreet yrtit sekoitettiin purkilliseen tomaattimurskaa, mukaan myös valkosipulia ja salottisipulia, suolaa, pippuria.

Uunivuokaan kerroksittain pinaattia, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja fetaa.

Koko komeuden päälle maustettu tomaattimurska ja viimeksi vielä parmesaaniraastetta.

Lisäksi leipää. Patonkiin pieni kolo ja siihen maustevoi, jossa makua antoi valkosipuli ja lime (voista toiste lisää, se oli tehty turskan seuraksi, mutta huomasin juuri että se on vielä bloggaamatta).

Gratiini oli 200 asteisessa uunissa kolmisen varttia. Kannattaa antaa olla aika pitkään jotta kasvikset pehmenevät ja maut sekoittuvat. Patonki mukana ehkä viimeisen vartin.

Tykättiin kovin. Feta, tomaatti, yrtit niin klassinen makuyhdistelmä ettei muuta voi odottaakaan. Tykkään siitäkin että saa jämät käytettyä, tunnen itseni silloin niiiiin kunnolliseksi perheenemännäksi....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti