perjantai 24. helmikuuta 2012

Turskaa. maustevoita ja lämpimiä kasviksia



Resepti on Allt om Mat webbisivuilta, linkki, ilmeisesti muutaman vuoden vanha joka oli nyt ehdotuksena ystävänpäivä menyyn pääruokana. Meillä ei ollut tarjolla 14.2. mutta hyvin kelpasi 'tavallisena' lauantainakin pari viikkoa sitten.

Lisää 1 dl sokeria ja 1 dl suolaa litraan vettä, sekoita kunnes liuenneet. Laita turskat liemeen ja jätä huoneenlämpöön 40 minuutiksi.


Me paistoimme turskan paistinpannulla, alkuperäisessä ohjeessa kala oli valmistettu uunissa. Suolaliemessä liottaminen muuttaa kalan rakennetta niin että pysyy paremmin kasassa paistettaessa.

Maustevoi: sekoita 100 gr huoneenlämpöistä voita, kahden limen kuoret ja 1 rkl limen mehua, yksi murskattu valkosipulinkynsi ja maun mukaan suolaa sekä pippuria. Muodosta rullaksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.


Kasvikset:
Yksi kesäkurpitsa mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Kuori ja siivuta pari valkosipulinkynttä. Paista purkillinen kirsikkatomaatteja öljyssä pari minuuttia ja nosta sivuun. Laita kesäkurpitsa ja valkosipuli pannulle kypsymään, lisää pussillinen tuoretta pinaatia. Joukkoon vielä ne kirsikkatomaatit sekä kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä. Suolaa ja pippuria maun mukaan.


(Kuten kuvasta näkyy, Maja on alkanut Photoshop testauksen, saapas nähdä mitä siitä tulee, toistaiseksi aika turhauttavaa, mutta sainpa tuollaisen 'taulun' aikaiseksi....)


Raikas kokonaisuus. Kasvislisuke oli erityinen suosikki. Limevoita jäi yli ja loput käytettiin myöhemmin patongin maustamiseen (kts edellinen postaus).

Nyt alkaa hiihtoloma, kokkaus siirtyy satoja kilometrejä pohjoiseen ja ruokailijoiden määrä lisääntyy reippasti. Mutta eiköhän sieltäkin jotain päädy Villa Sandiin, enemmän bulkkilinjalla ja paljon energiaa annoksissa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti