Taas oli ilo olla oppilaana. Viime sunnuntain menyystä vastasi Ammattikokki ja Timotej oli apulaisena. Maja lähinnä keskittyi neljännen ruokailijan kanssa sivustakatsojan rooliin ja herrojen nestetasapainosta huolehtimiseen (ja ihan vähän omansakin).
Ammattikokilta oli erityisesti pyydetty ravioleja jotta Maja saisi täydellisen pastataikinan reseptin. Tiikerirapuraviolit ratatouillen ja voikastikkeen kera oli alkuruokana, niistä lisää toiste.
Tässä jo kuitenkin kuva tulevasta |
Tarvitset neljälle:
- neljä kuhafilettä
- viisi luumutomaattia
- sitruunamehua
- tuoretta basilikaa
- tuoretta korianteria
- 50 gr inkivääriä
- oliiviöljyä
(Ja risottoon lisäksi 2 dl arborio riisiä,1 sipuli silputtuna, valkoviiniä, kanalientä ja 100 gr parmesaania. Risoton ohjeen jätän pois, luotan että lukijakunta tietää miten tehdään oikea italiainen al dente täyteläinen risotto. Risoton teossa ei tullut yllätyksiä, Ammattikokki teki sen samoin kuin Majalla ja Timotejlla ollut tapana.)
Kala ja kastike:
Kalttaa ja kuori tomaatit, poista siemenet (ne käytettiin raviolien kanssa tarjoiltuun ratatouilleen). Pilko pieniksi kuutioiksi. Raasta inkivääri. Silppua basilika ja korianteri.
Ammattikokin kalttaamat ja kuoritut luumutomaatit rivissä |
Suolaa ja pippuroi kalat, paista yhdeltä yhdeltä puolelta kunnes ruskistuneet, nosta odottamaan.
Laita samalle pannulle öljyä ja lisää tomaatit, yrtit, inkivääri ja mausta sitruunanmehulla. Sekoittele hetki.
Laita kalat takaisin pannulle kastikkeen päälle, paistettu puoli
ylöspäin ja anna lämmetä.
Tarjoile risoton kera. Kastike oli aivan loistava ja nosti ruoan aivan eri luokkaan kuin meidät omat pöperöt.
Kiitokset Ammattikokille. Hän ainakin sanoi tykkäävänsä meidän kanssa kokkaamisesta, toivokaamme että oli rehellinen! Koska tämä ei jää viimeiseksi kerraksi, sovimme jo että hänen tunnettu (ja Majan suuri suosikki) kananmaksapateensa on seuraava yhteinen kokkaus. Sen seuraksi pitää vielä kehittää sopiva ranskalainen pääruoka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti