Sunnuntaiaamuna pohdittiin saman päivän illallista ja päädyimme tekemään falafeleja, pitaleipää, hummusta ja israelilaista salaattia.
Tästä se lähtee. Timotej otti vastuun pitaleivästä, varmempaa niin. Maja huolehti muista ruokalajeista.
Hummus tehtiin vanhan, hyväksi todetun reseptin mukaan. Israelilaisesta salaatista kuva alla. Varsin yksinkertaista: tomaattia, kurkkua, paprikaa, punasipulia, minttua, persiljaa ja mausteena oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa ja mustapippuria.
Falafel tuotti ensin hieman ongelmia, useimmat reseptit kun ehdottivat kuivattuja kikherneitä ja yön yli liotusta. Ei tällä(kään) kertaa oikein onnistunut meidän suunnitelmaamme. Päädyin siis purkkikamaan.
Falafeltaikina |
Tarjoile kuumat falafelit israelilaisen salaatin ja hummuksen kanssa lämpimän pitaleivän sisällä. Timotej varmaan bloggaa pitaleivän teon lähipäivinä.
Nam! Muita sanoja ei varmaan tässä yhteydessä tarvita. Olimme kyllä aika ylpeitä yllättävänkin aidosta mausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti