sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ramseyn chilipähkinät tai Villa Sandi Cashew Chili Dreams

Nyt löytyi erinomainen pähkinäresepti. Aiemmin tein näin, nyt muutaman mutkan kautta minulle päätyi resepti joka on kuulemma alunperin Gordon Ramseyn pubiruokakirjasta.


Olen tehnyt kaksi kertaa tällä tavoin ja jälkimmäisellä kerralla tuli niin hyviä että enpä taida enää viilata aineita tai tekotapaa.

Sekoita 400 grammaa cashewpähkinöitä, 3 rkl tomusokeria, 1 tl cayannepippuria, 1 tl suolaa, muutama varvi mustapippurimyllystä ja 2 tl vettä. Kaada sekoitus kuumalle teflonpannulle. Sekoita ahkerasti ja anna sokerin karamellisoitua ja pähkinöiden ruskettua. Väriä ei uunissa enää tule lisää, joten tämä on se vaihe jos maku ja väri määräytyy.


Siirrä sitten sekoitus uunipellille leivinpaparin päälle, laita 140 asteiseen uuniin. Noin puolen tunnin jälkeen, ota lämpö pois ja lähde jumppaan. Kotiin tullessa ota pelti ulos jäähtyneestä uunista ja korvaa jumpassa kulutetut kalorit.

Nää on tosi hyviä ja tosi koukuttavia! Mutta pähkinäthän ovat terveellisiå.....


Timotej antoi näille nimeksi: Villa Sandi Cashew Chili Dreams.  Tiedätte siis mitä odottaa kun meillä käytte tämän jälkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti