torstai 2. tammikuuta 2014

Bataattipihvit

Melkoinen fuusio tästä ruoasta tuli, intialaisia mausteita ja magno chutneya, japanilainen kuorrutus, ja pääraaka-aineen, bataatin, miellän amerikkalaiseksi.


Alunperin viime viikolla piti tehdä bataattilaatikkoa, mutta jossain vaiheessa kaupassakäynnin jälkeen se muuttuikin bataattipihveiksi. Jostain nettisivulta tuli ajatus, nyt just en sitä reseptiä enää löydä, ja toisaalta tää tehtiinkin aika soveltaen


Kuusi pihviä syntyi yhdestä isosta bataatista (n puoli kiloa) ja yhdestä porkkanasta. Ne raastettiin. Joukkoon sekoitettiin pala purjoa pilkottuna, 2 tl korianteritahnaa, 1 tl juustokuminaa, vajaa 1 tl suolaa, yksi keltuainen.


Sekoitus oli aika märkää raastamisen jälkeen, poistimme suurimmat nesteet painelemalla siivilän läpi. Muotoiltiin pihveiksi ja kuorrutettiin kevyesti pankolla (korppujauho ajaa saman asian, mutta kun on pankoa kaapissa, niin pitäähän sitä käyttää).


Paistettiin voin ja oliiviöljyn sekoituksessa.


Tarjoiltiin ranskankerman, magno chutneyn ja purjon kanssa.


Positiivisella tavalla jännä makuyhdistelmä, tykkäsimme. Ensi kerralla annan nesteen valua pitempään, muita muutoksia ei tarvita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti