lauantai 25. tammikuuta 2014

Parempi kalakeitto


Loistava kalakeitto jota tuli nyt tehtyä pitkän tauon jälkeen. Suosittelen, tää on todella hyvää!

Pitkä lista aineksia, mutta helppo tehdä. Tarvitset neljälle:

  • kalaa, meillä turskaa, oliskohan ollut 300-400 grammaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 5 dl (Puljongin) kalalientä
  • 1 rkl hummerifondia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2-3 perunaa
  • 1 rkl konjakkia
  • 1 paketti sahramia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
Lisukkeet: katkarapuja, kermaviiliä, keitettyä parsaa ja tuoretta timjamia

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne ja timjami öljytilkassa. Lisää hummerifondi ja tomaattipyree. Sen jälkeen viini, kerma ja kalaliemi. Keitä kokoon vartin verran ilman kantta. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat, keitä kunnes ovat kypsiä. Tähän asti voit tehdä etukäteen ja jatkaa sitten kun on ruoka-aika. Lisää keittoon konjakki, sahrami, fariinisokeri, tilli ja kalat. Kiehauta ja keitä kunnes kalat kypsyneet. 

Tarjoillessa lisää lautaselle keitettyä parsaa, kermaviiliä, katkarapuja ja timjamin oksia.



Lisäksi oli tarjolla juustokierteitä, kts edellinen postaus.  Tässä keitossa on maut kohdallaan, varsin täyteläistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti